OVER RUMAH INTERIOR

Jen&Megan-03694.jpg__PID:4411d049-795f-4a37-a4c2-a8d098006686

HI, WIJ ZIJN MEGAN & JENNY

'Rumah Interior' betekent huis interieur in het Indonesisch. De naam is te danken aan haar eigen roots, zingeving en de waardering voor veilig, duurzaam en leefbaar wonen. Werken vanuit creativiteit en dankbaarheid spelen hierbij een grote rol. Dit vertaalt zich in een aanbod van interieur, woonacessoires en workshops. Producten die bijdragen aan de betekenis van wonen. Naast onze collectie bieden we workshops aan. Workshops die jou uitnodigen om tot nieuwe inzichten te komen en/of om tot rust te komen in deze snel veranderende wereld. Go with the flow.

In 2022 hebben wij Rumah Interior opgericht vanuit healing en zingeving. Aanleiding was revalidatie, re-integratie en het resetten van levenskompas. Concreet betekende dit dat we opnieuw onze levens anders betekenis moesten geven en een modus moesten vinden in het omgaan met diverse dynamieken in het alledaagse leven. Creativiteit en ambacht was en zijn de rode draad van Rumah Interior. Ambacht werkt voor ons therapeutisch. Dankzij de praktische vaardigheden van Megan en onze liefde voor design en interieur creëren we woonaccessoires waarbij we oog hebben voor duurzaamheid. Dit doen we vanuit het atelier in Utrecht. Een mooie ontdekking, want  het geeft ons rust en voldoening om creatief bezig te zijn.

De collectie van Rumah Interior is te herkennen aan neutrale kleuren. Wij houden van kalmte en aarde tinten. Het alledaagse leven is dynamisch genoeg en daarom kiezen we voor neutrale kleuren om bij te dragen aan rust in ruimte(s). Naast onze collectie organiseren we workshops in ons atelier. Hiermee nodigen we je uit om een nieuwe ervaring op te doen, nieuwe mensen te leren kennen, tot nieuwe inzichten te komen en/of tot rust te komen. Even geen tv of telefoon, maar de tijd nemen om met je handen een product te maken voor in je eigen woning. Liever een privé workshop met een groep vrienden of met jouw familie? Ook mogelijk, wij zorgen voor de groepsfoto als herinnering.

Met alle vertrouwen, daadkracht en geloof hebben we betekenis kunnen geven aan het verhaal van Rumah Interior. De situatie was een gegeven. Hoe we met de situatie zijn omgegaan is ons karakter. Het is een keuze en hopelijk hebben wij ons karakter en onze identiteit de afgelopen jaren kunnen delen. Aan jou de uitnodiging om met ons samen te werken, want we doen het graag samen.

Toitoi,
Megan & Jenny

"Een interieurmerk dat opgericht is door twee vrouwen waarbij aandacht is voor duurzaamheid"

Founder image

ONZE BETEKENIS

Een huis kan veel betekenis hebben, in ieder geval wel voor ons. We waarderen het dak boven ons hoofd en dat we veilig en leefbaar kunnen wonen. Ook zijn we dankbaar voor de ruimte en de mogelijkheden die we hebben om ons huis naar eigen wens in te richten. Deze waardering en dankbaarheid delen we graag door anderen te inspireren en te voorzien van  handgemaakte producten. 

Naast dat we veel met ons hoofd werken willen we voldoende ruimte geven aan creativiteit en ambacht. Onze handen laten floreren en met behulp van onder andere kleuren, patronen en structuren (nieuwe) producten ontwikkelen. Producten die kunnen bijdragen aan de betekenis van jouw huis.

100% NATUURLIJK

Onze vegan kaarsen zijn met de hand gegoten en zijn milieuvriendelijk. De kaarsen bestaan uit Sojawas en Koolzaadwas. Sojawas bestaat uit 100% sojabonen en Koolzaadwas wordt op een natuurlijke manier gewonnen uit de koolzaadplant. Deze plant groeit onder andere in Nederland, het voordeel hiervan is dat het een natuurlijk product blijft en de vervoerskosten laag. Beide wassoorten zijn plantaardig, natuurlijk en biologisch afbreekbaar. Een natuurlijk en groener alternatief voor paraffine. Sojawas en Koolzaadwas kaarsen branden langer en geuren beter dan paraffinekaarsen. Dit betekent langer en gezonder genieten!

Product image
Product image

MILIEUVRIENDELIJK EN VEILIG ALTERNATIEF 

Mens- en milieuvriendelijk is een van onze uitgangspunten. Wij proberen impact op het milieu tot een minimum te beperken. Dit doen wij door milieuvriendelijke materialen te (her)gebruiken.

Onze producten zijn onderverdeeld in: zeep, kaarsen en accessoires. Onze zeep en kaarsen bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan glycerine.

Producten met de naam Jesmon zijn gemaakt van  acrylhars op waterbasis. Deze producten zijn oplosmiddelvrij en niet-toxisch. Het is een milieuvriendelijk veilig alternatief voor hars, gips of beton.

De Jesmon producten zijn met de hand gegoten, geschuurd en geseald. Dit zorgt voor een beschermende, waterafstotende laag.

Hergebruik van verpakkingsmateriaal

Duurzaamheid vinden wij belangrijk. We gebruiken dan ook geen plastic en proberen zoveel mogelijk gerecycled verpakkingsmateriaal te gebruiken. Bij de opvulling voor het beschermen van de producten is er ook rekening gehouden met gerecyclede materialen. Verder gebruiken we papieren tape in plaats van plastic tape.  

Mocht het materiaal onverhoopt toch beschadigd raken, dan nemen we dit graag terug, om zo ook bijvoorbeeld het kaarsvet te hergebruiken. We blijven kijken hoe en waar we continue kunnen verduurzamen.

icon imageHANDGEMAAKT

icon imageDUURZAAM

icon imageMILIEUVRIENDELIJK

Back to shop now
Jen&Megan-03523.jpg__PID:0d4b2f2c-d077-4a1a-b8bc-424652c5c5dcDromen, durven en doen. Vooral dat laatste is kenmerkend aan mij. Ik ben van nature enorm gedreven en als kind ging ik graag op avontuur. Het onbekende opzoeken geeft mij energie. Natuurlijk stoot ik regelmatig mijn hoofd of trapt Megan op mijn rem. Dat heb ik soms even nodig om pas op te plaats te maken. Soms trap ik gewoon even terug. Ik houd van risico's nemen en creatief bezig zijn. Een boormachine in mijn hand is niet voor mij weggelegd. Dat laat ik graag aan Megan over.  Ik geef liever een boormachine door. Wel kun je mij eerder vinden achter- en voor de camera om content te maken of hoor je mij eerder aan de telefoon. Design, klantcontact, website onderhoud, collectie samenstellen en social media zijn eerder mijn dingen. Mijn liefde voor interieur beweegt hierin organisch mee. Verstand op 0 en go with the flow.

Oh en natuurlijk, de naam Rumah is onderdeel van mijn Indonesische roots. Ik ben trots op waar ik vandaan kom. Het was een lange reis, gelukkig ben ik avontuurlijk genoeg. Ik kijk ernaar uit om de reis van Rumah Interior voort te zetten en bij te dragen aan de betekenis van wonen.

Liefs,
Jen

Klimmen, klauteren, timmeren, zagen, boren, verven etcetera. Vakmanschap is echt mijn ding. Ik had 4 jaar geleden nooit verwacht dat ik nog iets zou kunnen. Accepteren dat ik dagelijks opsta met een niet-aangeboren hersenletsel was namelijk mijn grootste uitdaging. En soms is deze uitdaging nog steeds aanwezig. Een duwtje in mijn rug vanuit Jen is dan ook wat mij helpt in mijn reis. Nu ik heb geleerd hoe ik om kan gaan met verschillende prikkels en welke draai ik kan geven aan mijn levensactiviteiten, heb ik meer rust en stabiliteit kunnen vinden. Hier ben ik dankbaar voor. Ik heb weer een plek in de maatschappij en dat voelt fijn. Niets is namelijk vanzelfsprekend.Met liefde doe ik de dingen die ik nu doe. Creëren, creëren en creëren. Naast mijn persoonlijke groei, is de collectie van Rumah Interior enorm gegroeid. Fantastisch. Deze vormen van groei heb ik nooit alleen kunnen maken. Daarom wil ik je bedanken voor je energie, vertrouwen en verbinding.

Liefs, MeganJen&Megan-03564.jpg__PID:2f2cd077-9a1a-48bc-8246-52c5c5dced0c

VOLG ONS OP INSTAGRAM

Instagram

Instagram feed
To activate Instagram feed, please connect to your Instagram account.