OVER RUMAH INTERIOR

ONS VERHAAL

"Een interieurmerk dat opgericht is door twee vrouwen uit Utrecht en waar aandacht is voor duurzaamheid"

'RUMAH INTERIOR' betekent huis interieur in het Indonesisch. De naam is te danken aan haar eigen roots, zingeving en de waardering voor veilig, duurzaam en leefbaar wonen. Werken vanuit creativiteit en dankbaarheid spelen hierbij een grote rol. Dit vertaalt zich in een aanbod van interieur, woonacessoires en workshops. Producten die bijdragen aan de betekenis van wonen. Naast onze collectie bieden we workshops aan. Workshops die jou uitnodigen om tot nieuwe inzichten te komen en/of om tot rust te komen in deze snel veranderende wereld. Go with the flow.

Hi, wij zijn team Rumah Interior (links Megan, rechts Jenny). In het eerste kwartaal van 2022 zijn we gestart met het maken van woonaccessoires. Dit doen we in de studio in Utrecht. Vanuit healing en zingeving zijn we begonnen met het maken van kaarsen. Dit zette zich door naar het experimenteren met mileuvriendelijke acrylhars en vervolgens het maken van wanddecoratie. Aansluitend voegden we de kussens en plaids toe ter uitbreiding van onze collectie. Een mooie ontdekking, want het geeft ons rust en voldoening om creatief bezig te zijn. 

We weten als geen ander hoe het is om niet creatief bezig te zijn en daarom vinden we het fantastisch dat we vanuit zingeving en creativiteit onze collectie kunnen samenstellen en ontwikkelen. Een collectie die past bij jouw woning. Met onze lerende houding blijven we experimenteren om jou te kunnen verrassen. Aan jou de uitnodiging om met ons mee te denken, want we doen het graag samen.

Liefs,
Team RUMAH INTERIOR

Founder image

ONZE BETEKENIS

Een huis kan veel betekenis hebben, in ieder geval wel voor ons. We waarderen het dak boven ons hoofd en dat we veilig en leefbaar kunnen wonen. Ook zijn we dankbaar voor de ruimte en de mogelijkheden die we hebben om ons huis naar eigen wens in te richten. Deze waardering en dankbaarheid delen we graag door anderen te inspireren en te voorzien van  handgemaakte producten. 

Naast dat we veel met ons hoofd werken willen we voldoende ruimte geven aan creativiteit en ambacht. Onze handen laten floreren en met behulp van onder andere kleuren, patronen en structuren (nieuwe) producten ontwikkelen. Producten die kunnen bijdragen aan de betekenis van jouw huis.

100% NATUURLIJK

Onze vegan kaarsen zijn met de hand gegoten en zijn milieuvriendelijk. De kaarsen bestaan uit Sojawas en Koolzaadwas. Sojawas bestaat uit 100% sojabonen en Koolzaadwas wordt op een natuurlijke manier gewonnen uit de koolzaadplant. Deze plant groeit onder andere in Nederland, het voordeel hiervan is dat het een natuurlijk product blijft en de vervoerskosten laag. Beide wassoorten zijn plantaardig, natuurlijk en biologisch afbreekbaar. Een natuurlijk en groener alternatief voor paraffine. Sojawas en Koolzaadwas kaarsen branden langer en geuren beter dan paraffinekaarsen. Dit betekent langer en gezonder genieten!

Product image
Product image

MILIEUVRIENDELIJK EN VEILIG ALTERNATIEF 

Mens- en milieuvriendelijk is een van onze uitgangspunten. Wij proberen impact op het milieu tot een minimum te beperken. Dit doen wij door milieuvriendelijke materialen te (her)gebruiken.

Onze producten zijn onderverdeeld in: zeep, kaarsen en accessoires. Onze zeep en kaarsen bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan glycerine.

Producten met de naam Jesmon zijn gemaakt van  acrylhars op waterbasis. Deze producten zijn oplosmiddelvrij en niet-toxisch. Het is een milieuvriendelijk veilig alternatief voor hars, gips of beton.

De Jesmon producten zijn met de hand gegoten, geschuurd en geseald. Dit zorgt voor een beschermende, waterafstotende laag.

Hergebruik van verpakkingsmateriaal

Duurzaamheid vinden wij belangrijk. We gebruiken dan ook geen plastic en proberen zoveel mogelijk gerecycled verpakkingsmateriaal te gebruiken. Bij de opvulling voor het beschermen van de producten is er ook rekening gehouden met gerecyclede materialen. Verder gebruiken we papieren tape in plaats van plastic tape.  

Mocht het materiaal onverhoopt toch beschadigd raken, dan nemen we dit graag terug, om zo ook bijvoorbeeld het kaarsvet te hergebruiken. We blijven kijken hoe en waar we continue kunnen verduurzamen.

icon imageHANDGEMAAKT

icon imageDUURZAAM

icon imageMILIEUVRIENDELIJK

Back to shop now

VOLG ONS OP INSTAGRAM

Checking...